Ingrediënten:
Voor 4 à 5 glazen:
250 ml slagroom (+30 %)
30 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr volle roomkaas
300 gr lemon curd
50 gr blauwe bessen
1 el pistachenootjes ongezouten en niet geroosterd
eventueel takje munt
Bereiding:
Je kan lemon curd kopen maar het is echt niet moeilijk om zelf te maken, klik hier voor het recept
Meng de room met de suiker en de vanillesuiker in een kom en klop helemaal stijf.
Roer in een tweede kom de 100 gr roomkaas los en voeg daarna 175 gr lemon curd toe. Klop dit goed door elkaar met een klopper tot een homogene massa.
Spatel de room onder het lemon curd mengsel tot het volledig opgenomen is. Schep de mousse in een spuitzak.
Roer de overgebleven lemon curd eerst los in een kommetje, schep vervolgens bodempjes lemon curd in de glazen en spuit daar een royale hoeveelheid van de mousse op. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast (je mag dit dessert ook een dag op voorhand maken).
Vlak voor het serveren garneer je ze met een dotje lemon curd, enkele blauwe bessen, bestrooi met fijngehakte pistachenoten en versier eventueel met een takje munt.
Smakelijk !!!
