Ingrediënten
Voor een portie van ongeveer 550 gr
2 flinke citroenen rasp en sap
(ongeveer 130 ml)
200 gr fijne kristalsuiker
125 gr ongezouten boter
2 geklutste eieren
Bereiding:
Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
Doe de geraspte citroenschil met de suiker en de roomboter in een hittebestendige kom en verhit deze au bain-marie. Zet op een middelhoog vuur. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
Als alle boter gesmolten is voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel met een klopper. Voeg hierna ook de eieren toe terwijl je blijft roeren. Hou af en toe in de gaten of er nog genoeg water in de bain-marie zit.
Blijf regelmatig roeren terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de massa de dikte van yoghurt heeft (na ongeveer 15 minuten) is hij goed.
Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen, hij zal tijdens het afkoelen nog wat dikker worden.
Je kan de lemon curd in de koelkast bewaren gedurende ongeveer 2 weken, als je hem warm in een zuivere confituurpot doet en direct afsluit kan je hem op een donkere koele plek gedurende een jaar bewaren.
Je kan de lemon curd voor allerhande gerechten gebruiken, zelfs ter vervanging van confituur op de boterham of een toast.
Smakelijk !!!
