Ingrediënten
200 gr zachte boter
6 eieren (wit en geel apart)
200 gr suiker
250 gr hazelnoten (grof gemalen)
200 gr chocoladeschilfers
125 gr bloem
1 zakje bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
3 cl bruine rum (40°)
2 el chapelure voor de vorm
Bereiding:
Klop de eierdooiers met de boter en de suiker stevig op tot een mooie schuimige massa. Meng alle overige ingrdiënten (behalve het eiwit) onder het dooiermengsel.
Klop het eiwit stijf en schep het luchtig met een spatel onder dit mengsel.
Smeer een cakevorm in met een beetje boter en strooi er de chapelure in, schud de vorm zodat alle kanten met chapelure bedekt zijn, gooi de overtollige chapelure weg.
(Als je een siliconenbakvorm zou gebruiken is de vorige handeling niet nodig).
Giet het deegmengsel in de vorm en bak deze gedurende ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.
Test even met een breinaald of een satéstokje of het deeg gaar is, als er geen deeg aankleeft is de cake klaar.
Je kan optioneel de cake verder afwerken door hem met gesmolten (getempereerde) chocolade te overgieten.
Laat het smaken !!!
