Stoofpotje van konijn

Stoofpotje konijn

Ingrediënten:

Voor 4 personen
4 konijnenbillen
1 ajuin
3 wortelen
7 stengels selder
1 kl gedroogde rozemarijn
1 kl gedroogde tijm
enkele zwarte peperbollen
4 kruidnagels
1 kippenbouillonblokje
zout
3 laurierblaadjes
200 gr verse zilveruitjes
1 bakje champignons
60 gr boter + extra klontje
200 gr gerookt spek (dik)
80 gr bloem
sap van 1/2 limoen of citroen
nootmuskaat
1 scheutje room
600 gr bloemende aardappelen
een paar takjes peterselie

Bereiding:

Snijd 2 takken van de selder, 2 wortelen en de ajuin in grove stukken, doe de groenten in een kookpot met water en zet op het vuur, voeg de rozemarijn, tijm, enkele geplette peperbollen, zout, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Leg de konijnenbouten er in en laat het geheel ruim een uur op een zacht vuurtje trekken.
Laat de zilveruitjes weken in een kom met heet water zodat ze nadien wat makkelijker pellen. Snijd het spek in blokjes en bak ze aan in een klontje hete boter. Spoel de selder, snijd de stengels in stukken en stoof ze samen met de spekblokjes, voeg de gesneden wortel toe, de gepelde zilveruitjes en de in kwartjes gesneden champignons, breng het geheel op smaak met het bouillonblokje, peper en zout, blus het geheel met 2 pollepels van de konijnenbouillon en laat onder deksel garen op een zacht vuurtje.
Haal de bouten uit de bouillon en laat ze deels afkoelen.
Zet een andere casserole met 60 gr boter op het vuur, voeg de bloem toe en laat deze roux een moment bakken, zeef eerst de bouillon van het spek met de groenten bij de roux en vul bij met  gezeefde bouillon van het konijn. Klop verder tot je een gebonden saus hebt. Breng de saus verder op smaak met peper, zout, limoen- of citroensap, nootmuskaat naar smaak en een scheutje room.
Haal het vlees van de konijnenbillen en meng ze samen met de groenten en het spek onder de saus, laat alles nog eens flink doorwarmen en dien op bestrooid met een beetje gehakte peterselie en enkele gekookte aardappelen.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *