Appeltaart met mascarpone

Appeltaart met mascarpone

Ingrediënten

Voor het deeg:
250 gr zelfrijzende bloem
75 gr suiker
150 gr boter (kamertemperatuur)
1 ei
1 mespuntje zout
Voor de vulling:
2 grote jonagoldappels
75 gr suiker
325 gr mascarpone
2 eieren
1 vanillestok
100 gr bloem
1/2 tl kaneelpoeder
rasp van 1 citroen
Garnering:
3 el abrikozenjam
3 el water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom of keukenmachine, meng alles goed door elkaar tot je een mooi gelijkmatig deeg hebt, rol in plastiekfolie en leg gedurende minsten een half uur in de koelkast.
Strooi wat bloem over het aanrecht en rol ongeveer 2/3 van het deeg uit, leg de springvorm op het deeg en snijd de vorm uit. Bedek de bodem van een ingeboterde springvorm met het deeg, rol de rest van het deeg uit, snijd het in repen van 3 cm om de zijkant van de springvorm te bekleden. Prik enkele gaatjes in het deeg en laat in de koelkast terug opstijven. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in halve maantjes, besprenkel met enkele druppels citroensap.
Voor de vulling, klop de mascarpone met de suiker luchtig, voeg één voor één de eieren toe en vervolgens de geraspte citroenschil, de kaneel en de zaadjes van de vanillestok, schep er als laatste de bloem onder. Als alles goed gemengd is verdeel je het mascarponemengsel over het deeg in de springvorm, druk de appelschijfjes in het mengsel, strooi nog een beetje suiker met kaneel over de appeltjes.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 à 50 minuten. Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm.
Verwarm de abrikozenjam met het water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *