Rabarber-kwarkcake met botercrumble

rabarberkwarkcake

Ingrediënten

Deeg:
200 gr koude boter
200 gr suiker
1 ei
400 gr bloem
1 theelepel vanille-essence
2 theelepels bakpoeder
Vulling:
6 – 7 dunne rabarberstengels
500 gr halfvolle verse kaas
150 gr Griekse yoghurt
1 ei
150 gr suiker
1 pakje vanillepudding (40 gr)
1/2 citroen of limoen (sap)

Bereiding:

Maak eerst het deeg: meng de bloem en het bakpoeder en kneed het geheel tot een kruimelig deeg, samen met de boter, suiker, vanille-essence en het ei.
Bekleed een bakplaat (34 x 20 x 4 cm) met bakpapier (kan ook in een springvorm van 26 cm). Verdeel ongeveer 2/3 van het deeg erover en druk het aan om de bodem te vormen. Laat de rest van het deeg in de koelkast afkoelen tot het kruimelt.
Voor de vulling:
Was de rabarber, schil indien nodig en snijd in stukken.
Doe alle ingrediënten (behalve de rabarber) in een mengkom en meng ze goed door elkaar. Giet dit mengsel op de bodem en verdeel de rabarber erover. Druk lichtjes aan. Strooi tot slot de crumble eroverheen.
Bak de taart op 180°C boven- en onderwarmte gedurende ongeveer 35-40 minuten.
Laat de taart afkoelen voordat u hem aansnijdt en serveert.

Smakelijk!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *