
Ingrediënten
voor 16 porties:
Gebak:
125 gr boter
110 gr kristalsuiker
1 ei
1 tl vanille-aroma
225 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
Vulling:
4 eieren
220 gr kristalsuiker
60 gr geraspte kokos
50 gr gezeefde bloem
375 ml slagroom
160 ml kokosmelk
rasp en sap van 2 limoenen
poedersuiker om te bestuiven
Wij hebben hem een keertje gemaakt voor mensen die geen suiker mogen hebben, daarvoor de suiker vervangen door de helft van het gewicht met Pure via (stevia).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C, vet een rechthoekig bakblik van 20 x 30 cm licht in en bekleed het met bakpapier, zorg ervoor dat de wanden 5 cm hoogte hebben.
Klop voor het deeg de boter en suiker tot een romig mengsel. Klop het ei en vanille-aroma erdoor. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout en meng erdoor, zodat je een kleverig deeg krijgt.
Bestuif je handen met bloem en druk het deeg gelijkmatig in het bakblik. Bak de deegbodem gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.
Klop voor de vulling de eieren en suiker in een kom totdat het mengsel lichtgeel is en als een dik breed lint van de gardes loopt. Schep de kokos, bloem, slagroom, kokosmelk en het limoenrasp en -sap erdoor. Schenk de vulling over de deegbodem uit. Bak de taart 35 à 40 minuten tot deze mooi kleurt.
Neem uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm. Snijd de plaattaart vervolgen in 16 brede repen, bestuif met poedersuiker.
Smakelijk !!!