Penne met gehaktballetjes en mozzarella

Penne met balletjes en mozzarella

Ingrediënten:

Voor 2 personen 
200 gr penne
300 gr gemengd gehakt
1 eierdooier
een beetje chapelure
2 kl Italiaanse kruiden
1 ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenblokjes
125 gr kerstomaatjes
1 bol mozzarella
10 gr verse basilicumblaadjes
2 el olijfolie
peper en zout
eventueel een beetje harissa

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de penne gaar in ruim gezouten water gedurende ongeveer 10 minuten. Giet af en houd enkele schepjes van het kookwater bij.
Meng in een grote kom het gehakt met Italiaanse kruiden, peper en zout, een eierdooier en een beetje chapelure of broodkruim, meng goed en rol er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan, bak de gehaktballetjes rondom aan  gedurende een 3-tal minuutjes, schep ze uit de pan en houd ze apart.
Snijd de ajuin en de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 3 minuten, voeg het blik tomatenblokjes toe, spoel het blikje uit met een beetje water en voeg toe, breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheutje harissa. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Voeg de balletjes en de in twee gesneden kerstomaatjes toe, zet een deksel op de pan en laat gedurende een 8-tal minuten op een zacht vuurtje garen. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
Schep de penne onder het mengsel, voeg eventueel een beetje kookvocht toe, giet het mengsel in een ovenschotel, leg er de plakjes mozzarella bovenop en plaat de schotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven, werk af met een de fijngesneden basilicumblaadjes en dien warm op.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *