Rode kool

Rode kool

Ingrediënten:

1 Rode kool
2 ajuinen
Boter
1 kg stoofappelen
Peper en zout
100 gr suiker
1 dl witte azijn
1/2 liter water
maïzena (naar keuze)

Bereiding:

Snijd de rode kool in 4 parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in repen van 1/2 cm. Kuis de ajuinen en snijd ze in niet te fijne blokjes of repen, stoof ze aan in een flinke klont boter, voeg beetje bij beetje de gesneden rode kool toe en meng regelmatig. Kruid de kool met peper en zout, besprenkel met de azijn voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder deksel gedurende ongeveer 2 uren stoven op een zeer zacht vuurtje. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in mooie blokjes. Voeg de appelblokjes na ongeveer 1 uur bij de kolen en laat alles verder gaar stoven. Voeg het laatste half uur de suiker toe, meng goed ondereen en laat het deksel van de pot om overtollig vocht te laten verdampen. Giet op het allerlaatst het eventueel overtollig nat af en bind eventueel bij met een beetje opgeloste maïzena. Dien dit lekker gerecht op bij een worstje, gebakken spek of een ander gerecht naar keuze.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *