Kip met groenterijst

Kip met groenterijst

Ingrediënten:

Voor 2 personen 
4 à 6 kippendijen
1 kleine rode ajuin
2 teentjes knoflook
200 gr langkorrelrijst
1 blokje kippenbouillon
1 gele parika
1/2 courgette
Een handvol champignons
1 wortel
200 gr diepvrieserwtjes
1/2 tl harissa
Olijfolie
1 laurierblad
1 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
1/2 tl korianderpoeder
Peper en zout
Gehakte verse peterselie

Bereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes, was de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd in kleine blokjes, snijd de courgette en de wortel in kleine blokjes. Snij de champignons in kleine stukjes.
Meng paprikapoeder met koriander, kurkuma en peper en zout, strooi dit mengsel over de kippendijen en meng goed onder mekaar.
Verhit een scheut olie in een pan die nadien in uw oven past, bak hierin de stukken kip aan alle kanten bruin (10 à 15 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de stukken kip uit de pan, doe de ajuin met look in dezelfde pan, laat even fruiten en voeg dan de ander groenten (behalve de erwtjes) toe, laat enkele minuten stoven, voeg rijst, erwtjes en laurierblad toe, voeg een scheutje harissa toe en kruid bij met een beetje peper en zout. Leg de stukken kip bij de rijst, giet er 4 dl kokend water met het bouillonblokje bij, roer even om, breng alles op een hoog vuur aan de kook, dek af en zet de pan afgedekt gedurende 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Als rijst en kip niet gaar zijn verleng dan de kooktijd en voeg eventueel een beetje water toe. Bestrooi met fijngehakte peterselie en dien warm op.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *