Lamskroontje met risotto van groene asperges

Lamskroontje met risotto van groenen asperges

Ingrediënten:

Voor 2 personen 
1 lamsrack van ± 500 gr
1 bussel groene asperges
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
200 gr risottorijst
1 dl witte wijn
1/2 blokje kippenbouillon
40 gr Parmezaanse kaas
1/2 vleesbouillonblokje
1 dl rode wijn
1/2 dl rode porto
enkele korreltjes bruine roux
enkele klontjes boter
peper en zout

Bereiding:

Schil het onderste deel van de asperges en verwijder het onderste stukje van 2 cm. Snijd de punten van ongeveer 5 cm van de asperges en snijd de rest in schuine plakjes van 5 mm.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper 1 sjalotje en 1/2 knoflookteentje fijn en bevochtig met de rode wijn en de porto, laat inkoken tot 1/3. Voeg het half vleesbouillonnetje toe met 2 dl water, laat verder op een zacht vuurtje inkoken.
Snipper 1 sjalotje en het andere halve knoflookteentje fijn en laat in gesmolten boter glazig worden, voeg de rijst toe, laat eventjes mee glazig worden en bevochtig dan met de witte wijn. Roer tot de wijn volledig is opgenomen en bevochtig regelmatig met een beetje kippenbouillon, herhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg ongeveer halverwege de kooktijd de aspergestukjes toe.
Verwijder eventuele vliesjes van het lamskroontje, kruid met peper en zout, bak het kroontje langs 2 zijden in hete boter, zet de pan in de oven en laat gedurende ongeveer 10 minuten op de kant van de ribbetjes garen, draai nadien om en laat nog een 4-tal minuten garen op de vleeskant. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
Kook de aspergepunten beetgaar in een beetje gezouten water.
Giet het vet weg uit de pan van het vlees, giet er de wijn/porto bij en kook de vleessappen los, giet door een zeefje terug in het sauspannetje, bind bij met enkele rouxkorreltjes en voeg een klontje boter toe.
Werk de rijst af met een klontje boter en de Parmezaanse kaas, breng eventueel op smaak met peper en zout.
Afwerking: 
Snijd het vlees tussen de ribbetjes in mooi koteletjes, schik de risotto op borden, schik er enkel aspergepunten tegen aan de ene kant en enkele koteletjes aan de andere, doe nog een lepeltjes saus over het vlees en…..

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *