Thaise wok met kip en groenten

Thaise wok

Ingrediënten:

Voor 4 personen 
300 gr basmatirijst
500 gr kipdijfilet in reepjes
2 el olijfolie
1 groene paprika
1 zakje sojascheuten
1 wortel
1 flinke ui
1 teentje knoflook
1/2 bussel groene asperges
3 stengels selder
1 el currypasta
1 blik kokosmelk
3 lente uitjes
1 kippenbouillonblokje
peper en zout

Bereiding:

Kook de rijst (beet)gaar in gezouten water.
Verhit de olijfolie in de wok en bak de reepjes kip in ongeveer 5 minuten bruin en bijna gaar. Voeg achtereenvolgens de gesneden groenten toe: eerst de kwartjes ajuin met de fijngehakte look, vervolgens de schuin gesneden selder, de wortelstaafjes, de schuin gesneden geschilde asperges en tenslotte de reepjes paprika.
Bak alles al roerend gaar, voeg het kippenbouillonblokje, de currypasta en de kokosmelk toe en laat dit inkoken. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout, voeg op het allerlaatst de sojascheuten toe, laat alles nog eens goed doorwarmen en bestrooi tenslotte met de lente-uiringetjes.

Dien warm op met de rijst en laat het vooral smaken !!!