Gestoofde slahartjes met brie en groentjes

Gestoofde slaharten met brie

Ingrediënten

Voor 4 personen 
100 gr boter + 2 klontjes
4 little gems
3 stengels selder
2 dl groentebouillon (blokje)
olijfolie
1 sjalot
2 dl room
2 wortelen
1 rode puntpaprika
(citroen)tijm en laurier
1 koffielepel mierikswortel of 
  wasabi
peper en zout
3 sneetjes brood
enkele blaadjes dragon
enkele sprietjes bieslook
een handvol rucola of          mosterdsla

Bereiding:

Zet een pan met een klontje boter op het vuur, snijd de slakropjes overlangs in twee en stoof ze aan in de hete boter met de platte kant naar beneden.
Snijd de selder in fijne blokjes (brunoise).
Bevochtig de slaharten met de groentebouillon tot ze half onderstaan en laat ze verder garen onder deksel. Zet een pannetje met olijfolie op het vuur, snipper de sjalot fijn en stoof ze samen met de selder in de hete olie.
Schep de slaharten uit de pan en leg ze in een ovenschotel met de gesneden kant naar boven, giet het vocht absoluut niet weg. Voeg de room bij het kookvocht en laat inkoken op een zacht vuurtje. Schil de wortelen, snijd ze eveneens in brunoise en voeg ze bij de selder, doe vervolgens hetzelfde met de puntpaprika, breng de groenten op smaak met een takje (citroen)tijm en een blaadje laurier. Verwarm de oven voor op grillstand.
Giet het vocht met de room door een zeefje in een steelpannetje, voeg 100 gr boter en de mierikswortel of wasabi toe en roer tot een gebonden saus, breng verder op smaak met peper en zout. 
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in een mengsel van boter en olie, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de brie in stukken en verdeel deze over de slaharten en schuif de schotel onder de grill tot de brie begint te smelten.
Snijd dragon en bieslook fijn en voeg bij de saus.
Schep de groenten op een bord, giet de saus erover, schik er de slaharten met de brie bovenop, leg er de rucola of mostersla bij en werk het geheel af met de krokante croutons.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *