Cannelloni met paprika, courgette en tomaat

Ik gebruik persoonlijk  liever lasagnevelletjes die ik eerst een 3-tal minuutjes voorkook. Gemengd gehakt kan natuurlijk naar eigen keuze vervangen door kalfsgehakt of kippengehakt. Zelfs voor vegetariërs is het mogelijk om de vulling te maken, vervang dan het gehakt door gehakte quorn.

canneloni met courgette

Ingrediënten:

Voor 4 personen
2 ajuinen
500 gr gemengd gehakt
1 courgette
1 rode paprika
2 teentjes look
2 stengels selder
3 tomaten
25 cl tomatenpassata
olijfolie
peper en zout
paprikapoeder
1 kl gedroogde tijm
Italiaanse kruiden
1 doos canneloni
   (eventueel vervangen door
   evenveel velletjes lasagne)
60 gr boter
100 gr bloem
1 liter melk
Kaas  om te  gratineren

Bereiding:

Snijd de paprika, selder en courgette in kleine blokjes, snijd de ajuin zeer fijn en bak deze aan in een flinke geut olijfolie, voeg de fijngehakte of geperste look toe, voeg het gehakt bij en bak het los. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat even mee bakken. Snijd de tomaten in blokjes en voeg eveneens bij het vlees, breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, tijm en Italiaanse kruiden. Voeg tenslotte de passata toe en laat het geheel gedurende ongeveer een half uurtje sudderen op een laag vuurtje tot het meeste vocht verdampt is. Laat het mengsel afkoelen.
Doe het afgekoelde mengsel in een spuitzak en vul er de cannelloni of de lasagnevelletjes mee, schik deze in een licht ingeboterde ovenschotel, maak vervolgens een bechamelsaus: smelt de boter, roer de bloem onder de boter en laat een minuutje of 2 bakken, voeg vervolgens beetje bij beetje al kloppend de melk toe, breng op smaak met peper, zout en versgemalen nootmuskaat. Giet de saus over de rolletjes, bestrooi met kaas en laat gedurende 25 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Smakelijk !!! 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *