Kabeljauw met spinazie in bladerdeeg

Deze heb ik gemaakt met kerstmis in het coronajaar 2020, kon zo klaargemaakt geleverd worden bij onze kinderen, die moesten het alleen nog bakken in de oven. Zij hadden dan weer voor voorgerechten en nagerechten gezorgd, de kleinkinderen hadden op hun beurt voor heerlijke aperitiefhapjes gezorgd.

Kabeljauwhaasje in bladerdeeg

Ingrediënten:

Voor 4 personen
2 plakken bladerdeeg
   (50 x 18 cm)
1 ajuin
1 teentje look
500 gr verse spinazie
1 kruidenroomkaas (boursin)
1 eierdooier
peper en zout

Bereiding:

Snipper de ajuin fijn en bak deze glazig in een klontje boter, voeg de fijngehakte of geperste look toe, doe er nadien de spinazie bij en laat deze kort gaarstoven, breng op smaak met peper en zout en laat nadien goed uitlekken.
Leg 1 plak bladerdeeg op een ovenschotel met bakpapier, smeer deze in met de kruidenkaas (laat 1 cm vrij aan de zijkanten), leg de kabeljauwhaasjes op de kaas, knijp het meeste vocht uit de spinazie en schik deze bovenop de vis. Leg het tweede vel bladerdeeg op de vis, druk de zijkanten aan met een vork, snijd enkele inkepingen in de bovenkant, klop de eierdooier los met een klein scheutje melk en strijk de bovenkant van het vispakket daarmee in. Bak het pakket gaar in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ongeveer 25 minuten.

Smakelijk !!! 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *