Bechamelsaus

bechamelsaus

Ingrediënten

Voor ongeveer 1 liter
50 gr boter
70 gr bloem
1 liter melk
peper, zout en nootmuskaat

Bereiding:

Laat de boter smelten, roer de bloem onder de boter, laat een minuutje of 2 bakken tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg nu beetje bij beetje al kloppend de melk toe, blijf kloppen tot een smeuiïge saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als de saus te dik is kan men natuurlijk wat meer melk gebruiken.

Om klonters te vermijden moet men steeds een combinatie van warm en koud gebruiken, bij een warme roux gebruikt men koude melk en omgekeerd. Voeg niet alle melk in één keer toe, bij  een dikke saus is het gemakkelijker om de klonters weg te kloppen, voeg nadien de rest van de melk toe.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *