Rode wijncake

Een recept uit Duitsland met dank aan mijn vrouwtje Hedwig die deze cake regelmatig maakt.
Lekker !!!

rode wijncake

Ingrediënten

200 gr boter
4 eieren
1 pakje vanillesuiker (± 8 gr)
200 gr suiker
1 tl cacao
2 tl kaneelpoeder
250 gr bloem
1 pakje bakpoeder (16 gr)
100 gr chocoladeschilfers
125 ml rode wijn

Bereiding:

Meng de boter met de eieren, vanillesuiker en de suiker (mixen), meng er nadien bloem, cacao, kaneel en bakpoeder onder.
Voeg vervolgens chocoladeschilfers en rode wijn toe.
Beboter een cakevorm en bestrooi met bloem, doe het deeg in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 45 minuten. Bestrooi voor het aansnijden eventueel nog met een beetje bloemsuiker.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *