Kaastaartje met witte chocolade

Kaastaartje met witte chocolade

Ingrediënten:

Voor 6 personen:  
200 gr petit beurre koekjes
100 gr gesmolten boter
300 ml room
100 gr witte chocolade
350 gr verse kaas
16 gr vanillesuiker
200 gr frambozen
2 blaadjes gelatine (8 gr)
Bloemsuiker

Bereiding:

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Mix de koekjes fijn in de keurkenrobot, roer er de gesmolten boter door, verdeel dit mengsel in 6 ringen van 8 cm diameter of 1 grotere ring of springvorm en druk goed aan, laat afkoelen in de koelkast.
Smelt de witte chocolade met 50 ml room au-bain marie, klop de room met de vanillesuiker half op (tot yoghurtdikte). Los de gelatineblaadjes op in de warme chocolade, klop de platte kaas onder de room en voeg er vervolgens de half afgekoelde chocolade onder. Giet dit mengsel op de koekjesbodem in de ringen of de springvorm, laat opstijven in de koelkast.
Haal de taartjes uit de ringen en versier ze met de verse frambozen, bestrooi ze juist voor het opdien met bloemsuiker.

Laat het smaken !!! 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *