Lasagnerolletjes met courgette

lasagnerolletjes

Ingrediënten

Voor 4 personen 
1 ajuin
1 teen knoflook
3 tomaten
1/2 liter tomatenpassata
1/2 el Italiaanse kruiden
12 lasagnevellen
250 gr ricotta
1 handvol walnoten
100 gr pesto
1 handvol geraspte kaas
1 handvol basilicumblaadjes
Olijfolie
Groentebouillonblokje

Bechamelsaus: 
25 gr boter
40 gr bloem
3 dl melk
Peper en zout

Bereiding:

Kook de lasagnevellen voor in een grote pan met water gedurende ongeveer 6 à 7 minuten, laat ze uitlekken en zorg dat je ze niet over elkaar legt (ik doe er telkens plastiekfolie tussen).
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Stoof ui met look  in een scheut olijfolie, als de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes toe, laat even stoven en voeg dan de tomatenpassata toe, breng op smaak met de Italiaanse kruiden en een half blokje groentebouillon en laat een kwartier pruttelen op een zacht vuurtje.
Snijd de courgette met een mandoline in dunne plakjes.
Neem telkens twee lasagnevellen en maak ze aan elkaar vast door de korte kant 1 à 2 cm te laten overlappen en vast te plakken met een beetje ricotta. Besmeer dan de bovenzijde met een flinke laag ricotta. Leg hier 2 à 3 plakken courgette op en verdeel er een beetje pesto over, wat fijngehakte walnoten en enkele blaadjes basilicum. Rol de besmeerde vellen op, snij de rollen doormidden.
Verdeel de tomatensaus op de bodem van een vuurvaste ovenschotel, schik de rolletjes lasagne rechtopstaand in de saus en maak vervolgens de bechamelsaus. Maak een roux met de boter en de bloem, laat eventjes bakken, voeg al roerend de melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de rolletjes, bestrooi met de kaas en laat gedurende ongeveer een half uur gratineren in de voorverwarmde oven.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *