Linguine met kabeljauw en tomaat

Linguine met kabeljauw

Ingrediënten:

Voor 2 personen 
150 gr Linguine
1 ui
1 teentje knoflook
1 el kappertjes
10 gr peterselie
100 gr spinazie
1 dl witte wijn
1 kl Provençaalse kruiden (Tip)
3 verse tomaten
400 gr kabeljauwfilet
2 el olijfolie
1 el boter
peper en zout

Bereiding:

Kook de linguine (beet)gaar in kokend gezouten water, giet af maar bewaar een gedeelte van het kookvocht.
Pel de tomaten, verwijder de meeste pitjes en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Hak de kappertjes grof, hak de peterselie fijn. Was de spinazie, laat uitlekken en snijd in brede repen (ongeveer 4 cm). Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan, stoof de spinazie samen met de helft van de look kort aan, totdat de spinazie begint te slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de knoflook, voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Als de ui glazig is giet je er de witte wijn bij, laat deze bijna volledig uitkoken, voeg de tomatenblokjes, de kappertjes en de spinazie toe. Voeg ook 1 kop van het kookvocht van de Linguine toe. De saus mag 5 minuten zachtjes pruttelen.
Dep de kabeljauw droog, kruid met peper en zout en leg mee in de saus, laat de vis 6 tot 8 minuten meegaren in de saus, schep dan de vis voorzichtig uit de saus op een bord en trek de filets uit mekaar met twee vorken tot hapklare brokken.
Meng de pasta en de boter door de saus, laat flink doorwarmen, voeg op het laatst de kabeljauw toe en schep voorzichtig door de pasta. Kruid bij met peper en zout en bestrooi tenslotte met de gehakte peterselie.

Laat het smaken !!!

Tip: Ik meng altijd een beetje lavendel onder mijn Provençaalse kruiden, dat geeft extra fijn smaakje en een zalig aroma. Verhouding ongeveer 1 deel lavendel op 5 delen Provençaalse kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *