Pappardelle met scampi en paprika’s

Pappardelle met scampi

Ingrediënten:

Voor 4 personen 
600 gr mooie scampi
400 gr pappardelle
3 rode paprika’s
2 ajuinen
2 tenen knoflook
15 cl witte wijn
250 gr mascarpone
1 handvol gehakte peterselie
Italiaanse kruiden
peper en zout
Harissa
Olijfolie

Bereiding:

Laat de scampi ontdooien, pel ze en laat eventueel het staartje eraan zitten, verwijder het darmkanaal.
Pel de knoflook en de ajuinen en snipper ze fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in blokjes van 1 cm. Bak de uien en de look in een scheutje olijfolie, voeg de paprikablokjes toe en laat even stoven. Kook intussen de pappardelle beetgaar in kokend gezouten water. Kruid de scampi met peper en zout, doe ze bij de paprika’s en laat ze kort meebakken, kruid bij met de Italiaanse kruiden. Blus met de witte wijn, voeg de mascarpone toe en een halve theelepel harissa. Meng alles tot een romige saus, voeg tenslotte de pasta toe en meng onder de saus, breng eventueel verder op smaak met peper en zout, bestrooi voor het opdienen nog met de gehakte peterselie en dien warm op.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *