Oosterse zoete kip met rijst

Oosterse zoete kip

Ingrediënten:

Voor 2 personen
500 gr kipdijfilet
peper en zout
2 el arachideolie
Voor de saus: 
200 ml water
1 kippenbouillonblokje
1 tl paprikapoeder
1 tl sesamolie
3 el honing
2 teentjes knoflook
1 el mosterd
1 el sojasaus
Voor de rijst: 
1/2 ajuin
1 kop rijst
1/2 kippenbouillonblokje
arachideolie

4 gesneden bosuitjes
sesamzaadjes

Bereiding:

Snijd de kip in repen van 3 cm breedte, wrijf ze in met peper en zout en bak ze rondom bruin in een pan met arachideolie.
Meng alle ingrediënten voor de saus en giet ze over de aangebakken kippenrepen breng aan de kook en laat de kip gedurende ongeveer een half uurtje zachtjes pruttelen, leg het eerste kwartier een deksel op de pan met een kiertje open, nadien zonder deksel laten pruttelen tot een mooie stroperige saus, zet de pan nadien nog een 5-tal minuten onder de grill zodat de honing in de saus karameliseert.
Kook ondertussen ook de rijst gaar als volgt: stoof de fijngesnipperde halve ui aan in een scheutje arachideolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels onder de olie gemengd zijn. Voeg 2 keer zoveel water toe, verkruimel er het kippenbouillonblokje bij en laat op een zacht vuurtje koken tot het vocht volledig is opgenomen door de rijst.
Schep de kip en de rijst op een bord en bestrooi de kip met de gesneden bosuitjes en een beetje sesamzaadjes.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *