Konijn met rode wijn

Konijn met rode wijn

Ingrediënten:

1 konijn in stukken
Boter
Peper en zout
Tijm en laurier
Enkele takjes peterselie
1 Bakje tuinkers
2 el rode bessenconfituur
1 el mosterd
5 dl water
75 cl rode wijn
2 el bloem
1 teen knoflook
250 gr witte champignons
3 ajuinen
400 gr spek

Bereiding:

Kruid de stukken konijn aan alle kanten met peper en zout.
Smelt een klont boter in een flinke kookpot, kleur de stukken konijn rondom bruin in de boter, haal het konijn uit de pot, bak het spek krokant in dezelfde vetstof, borstel de champignons schoon, snijd ze in stukken en voeg ze bij het spek en laat mee bakken. Snipper de teen knoflook fijn en doe hem bij de champignons en het spek. Snij de ajuinen in niet te fijne stukken ,voeg ze eveneens bij de champignons en laat even mee bakken.
Leg de stukken konijn terug in de kookpot en bevochtig met de wijn en het water, het konijn moet bijna helemaal onderstaan.
Kruid met peper en zout, doe de mosterd en de confituur bij het konijn.
Zet een deksel een beetje schuin op de kookpot zodat er een kleine opening is, laat ongeveer 1 uurtje garen op een zacht vuur.
Als de saus niet dik genoeg is bind je ze een beetje bij met beurre manié (dit is een mengsel van gelijke delen koude boter en bloem).
Dien het konijn op bestrooid met een beetje gehakte peterselie, geef er een beetje tuinkers bij en dien op met aardappelpuree of als het iets feestelijker mag een paar lekkere verse kroketten.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *