Spaghetti met selder en kruidenkaas

Spaghetti met knolselder en kruidenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen
1/2 kleine knolselder
250 gr champignons
Boter
2 teentjes look
1 sjalot
2 stengels selder
150 gr spaghetti
peper en zout
1 flinke snuif salie
1 citroen (liefst biologisch)
enkele takjes peterselie
50 gr parmezaanse kaas
Rucola

Bereiding:

Snijd de knolselder in blokjes en kook ze (beet)gaar in licht gezouten water, schep de blokjes uit het kookvocht, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Laat in een ruime pan een klontje boter heet worden, bak er de in twee gesneden champignons in, pel en snijd 1 teentje look fijn en voeg het bij de champignons, snipper de sjalot fijn en doe eveneens bij de champignons gevolgd door de gewassen en fijngesneden selder.
Blus de groenten met een scheut water en laat rustig verder stoven. Kook de spaghetti beetgaar in het vocht van de knolselder.
Maak nu eerst de gremolata: meng de gehakte peterselie met de fijngesneden lookteen en de geraspte schil van de citroen.
Haal de groenten uit de pan en laat er opnieuw een klontje boter in warm worden, bak de knolselderblokjes aan in de boter en breng op smaak met peper, zout, salie en het sap van een halve citroen.
Meng de groenten bij de knolselder in de pan, voeg een flinke pollepel kookvocht van de spaghetti bij en meng er de kruidenkaas en een flinke snuif peper onder, doe er tenslotte de pasta bij en meng hem onder de saus. 
Serveer de pasta op een bord en werk hem af met de gremolata, enkele blaadjes rucola en enkele schilfers parmezaanse kaas.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *