Mexicaanse lasagne met kip

Een lasagne gemaakt met tortilla’s in plaats van pastavellen. Voor zij die het liever niet te pikant hebben kan men het pepertje weglaten of eventueel maar een halfje gebruiken.

Mexicaanse lasagne met kip

Ingrediënten:

4 Tortilla’s
4 kipfilets
1 ui
1 teentje knoflook
1 groen chilipepertje (eventueel)
2 lente uitjes
1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
100 gr geraspte cheddar
250 ml zure room
40 gr tacokruiden (zie tip)
2 blokjes kippenbouillon
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

Los de kippenbouillonblokjes op in 1 liter water en pocheer er de kipfilets in. Laat afkoelen en trek de kip in reepjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook fijn, maak het chilipepertje schoon en snipper het eveneens fijn. Stoof de ui met de knoflook en het pepertje glazig in olijfolie, voeg de tacokruiden toe en laat even mee bakken. Doe er de tomatenblokjes bij en laat 10 min. sudderen.
Doe de kip en de zure room bij de saus, roer om en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg een tortillavel in een ingevette ronde ovenschaal (ik gebruikte een stenen taartschotel), schep er wat van de vulling op en werk zo verder in laagjes, eindig met saus.
Bestrooi de lasagne met de cheddar en zet 30 minuten in de oven. Werk af met ringetjes lente-ui.

Laat het smaken !!!

Tacokruiden zelf maken: 
Tacokruiden kun je kant-en-klaar kopen maar je  kan ze ook makkelijk zelf maken. Meng 2 kl zout met 3 kl paprikapoeder, 2 kl chilipoeder, 1 1/2 kl knoflookpoeder, 1 kl suiker en 1/2 kl nootmuskaat. Bewaar in een goed afsluitend bokaaltje.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *