Appelcake

Appelcake

Ingrediënten

200 gr bloem
250 gr boter
200 gr suiker
2 pakjes vanillesuiker
1 pakje (50 gr) puddingpoeder
5 grote eieren
1/2 pakje bakpoeder
2 el paneermeel
3 jonagold appels

Bereiding:

Smelt de boter op een zacht vuurtje, voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Splits de eieren en voeg de dooiers bij het boter- suikermengsel. Meng de bloem met het bakpoeder en de puddingpoeder en strooi het langzaam en onder voortdurend kloppen bij de rest. Klop het eiwit stijf en schep het voorzichtig onder het deeg, snijd 1 van de appels in kleine stukjes en schep ze eveneens onder het deeg.
Boter de bakvorm in en strooi er wat paneermeel op, giet het mengsel in de vorm. Schil de andere appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in maantjes, leg die op het deeg en duw ze er voorzichtig een beetje in.
Bak de cake gedurende 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. De cake onmiddellijk uit de oven en de bakvorm halen en laten afkoelen op een bakrooster.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *