Quiche met witloof ham

Ik gebruikte voor deze quiche bladerdeeg (omdat ik die nog in de koelkast had liggen), ik gebruikte een mengeling van gekookte en rauwe ham en een mengeling van Gruyère- en Emmentalerkaas. Het bladerdeeg moet eveneens voorgebakken worden maar dan wel blind (bovenaan beleggen met een blad bakpapier en bakerwten).

Quiche met witloof en ham

Ingrediënten:

1 rol kruimeldeeg
5 mooi  stronken witloof
1 wit van prei
peper en zout
nootmuskaat
200 gr hesp 
2 eieren
2 eierdooiers
100 gr gemalen  kaas
2 dl room

Bereiding:

Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm, druk het mooi aan in de randen, bak het deeg voor gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. 
Snijd de gewassen prei in halve maantjes van 1 cm dik. Verwijder eventueel lelijke blaadjes van het witloof, snijd ze overlangs in twee, verwijder een deeltje van de harde kern en snijd het eveneens in stukken van 1 cm. Bak het witloof en de prei in een klontje boter, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Laat het witloof uitlekken in een vergiet.
Verdeel het witloof over de voorgebakken deegbodem, verdeel er de in stukjes gesneden ham over en de gemalen kaas. Kluts de eieren met de eierdooiers met de room, breng op smaak met peper en zout giet dit over de groenten en bak de quiche gedurende ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. De quiche kan zowel warm als koud opgediend worden.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *