Kaastaart met citroen

kaastaart met citroen

Ingrediënten

250 gr speculoos
350 gr volle platte kaas
300 ml volle room (+30% vet)
100 gr boter
20 gr gelatineblaadjes
2 citroenen (liefst biologisch)
200 gr suiker
Voor de spiegel:
100 gr aardbeienpuree
50 gr suiker
20 gr water
3,5 gr gelatineblad
Enkele mooie aardbeien

Bereiding:

Bekleed een springvorm van 22 cm ∅ met bakpapier, zowel de onderkant als de zijkanten. Plet de koekjes fijn in een blendertje of een vijzel. Doe de kruimels in een mengkom, smelt de boter en giet zo over de koekjes, meng goed.
Druk het mengsel met een houten lepel of een spatel stevig in de bankvorm, zet in de koelkast om af te koelen. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Klop de platte kaas stijf met de suiker en de geraspte schil  van de citroen. Laat de gelatine smelten in het opgewarmde citroensap, klop de room half stijf in een andere kom, roer de bijna afgekoelde gelatine door het kaasmengsel, spatel er nadien de geklopte room onder.
Schep het mengsel op de koekjesbodem in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad, laat de taart opstijven in de koelkast. 
Voor de spiegel:
Laat de gelatine weken in koud water, verwarm de 50 gr suiker met de 20 gr water,  meng er de aardbeienpuree onder, laat even verwarmen, los er vervolgens de uitgeknepen gelatine onder en laat afkoelen, giet het mengsel (als het bijna afegkoeld is) over de taart, laat ze verder opstijven in de koelkast. Verwijder springvorm en bakpapier van de taart, versier ze eventueel met enkele mooie aardbeien en snijd ze in mooie parten.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *