Walnootreepjes

Walnootreepjes

Ingrediënten

Voor ongeveer 24 koekjes 
Boter voor de vorm
150 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr gezeefde bloemsuiker
snuifje zout
100 gr koude boter
1 klein ei
bloem voor uw handen

125 gr grof gehakte walnoten
100 gr kristalsuiker
1 ei
2 el melk

1/2 potje frambozenconfituur

Bereiding:

Zoek een bakvorm van ongeveer 30 bij 20 cm (of iets anders van ongeveer 600 cm²), wrijf deze vorm overvloedig in met boter.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het zelfrijzende bakmeel met de bloemsuiker en het zout in een kom (van de keukenrobot), schaaf daarboven de boter met een grove rasp (ik heb de boter gewoon in kleine blokjes gesneden), voeg het ei toe en kneed vlug tot een soepel deeg en druk deze met in bloem gedoopte vingers gelijkmatig in de bakvorm. Zet de vorm vanonder in de voorverwarmde oven, na ongeveer 25 minuten is de koek lichtbruin en aan de bovenkant al stevig. Haal de vorm uit de oven en laat deels afkoelen, zet ondertussen de oven op 200°C.
Maak het walnotenmengsel door noten, suiker, het losgeklopte ei en de melk door elkaar te mengen.
Als de koek wat afgekoeld is bestrijkt u hem met de confituur en dan verdeelt u met een lepel en uw vingers het notenmengsel  over de confituur.
Zet de vorm opnieuw in de oven (nu in het midden) voor 20 minuten. Laat het gebak afkoelen, snijd het dan pas in reepjes van ongeveer 2,5 bij 7 cm, haal ze met een paletmes of een taartschep uit de vorm.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *